Idioma:
Categoria: Senderismo

Ficha técnica

Dificultad: Iniciación
Duración: 1:30 h.
Distancia: 3.4 Km.
Desnivel: mts.

Origen: Montseny - Barcelona (ES)

Marcar el origen de la ruta en el mapa

Coll Formic - Matagalls

Mapa del trajecte
Des del coll Formic fem l'ascensió fins a arribar a l'emblemàtic Matagalls, des d'on podem albirar una impressionant vista panoràmica del massís i dels seus entorns.

Itinerario

#Min./KmDescripción
1
0:00 0

Sant Andreu de la castanya Localiza el punto en el mapa

En la primera parada del trajecte s'hi troba la típica masia montsenyenca. Que és Santandreu de la Castanya, un mas que encara es dedica al bestiar i a la agricultura. A la banda esquerra del camí s'hi pot veure un dels arbres més monumentals del parc natural: l'alzina de Santandreu.

2

La poua de neu Localiza el punto en el mapa

Entre prats subalpins i landes, arribem al pla de la Barraca. En aquest punt observarem, al terra, una concavitat: és una poua de neu. Les poues de neu eren sots de dimensions mitjanes fets a l'obaga del bosc i a força alçada, per tal que la neu acumulada durant l'hivern es mantingués glaçada el major temps possible i es pogués aprofitar a la primavera i, fins i tot, a l'estiu. El gel era cobert amb brancatge i fulles.

3

El collet de l'Estanyol Localiza el punto en el mapa

És des d'aquest punt que es comença a veure la magnífica creu que corona el cim del Matagalls. Hem fet, aproximadament, la meitat del camí, i encara ens queda la part més feixuga. Al llarg d'aquest tram podem observar la frontera de vegetació entre les fagedes i els prats alpins. Aquests darrers ja dominen el paisatge, però encara hi trobem alguns peus de faig.

4

El matagalls Localiza el punto en el mapa

Aqui es troba el final del trajecte. La segona altitud del Montseny (1.697 m) ha estat de sempre un lloc de pelegrinatge excursionista. La creu que corona el cim, els orígens de la qual es remunten al segle XVI o XVII, ha fet que, temps enrere, algunes persones coneguessin la muntanya amb el nom de "la Creu". El Matagalls també és la fita de l'aplec que es fa anualment, des de 1950, cada segon diumenge de juliol.

Recomendaciones

Està senyalitzat amb fites amb dues ratlles horitzontals, de color blanc la superior i vermell la inferior.

Autor(es)
Nombre(es): Erik Colom Club:
Web: